Emberek írják át a hitedet?

Ha igazából meg akarod tudni, hogy a vezetőid Isten akaratában állnak-e, meg kell vizsgálnod az emberek hitét a gyülekezetedben. Mert Magyarországon nagy divatja van a leuralásnak, ahol a vezetők a tekintélyre hivatkozva átveszik az emberek hitét, saját irányításuk alá rendelve mindent és mindenkit. Tehát nincs a hited igazából aktiválva, hanem követed azt az embert, aki feletted van.
A végén már nem tudsz dönteni semmiben, mert mindenben az ő látásuk érvényesül, az ő véleményük szinte állandó jelleggel átírja a tiedet (bólogatójulcsik és jancsik lesztek).
Ezeket az embereket úgy ismered fel, hogy nem hatékonyak az evangelizációban, mert az ördög mindig is az evangelizációs megmozdulásokat fogja legerőteljesebben támadni, hisz ez volt Jézus legfőbb parancsa (Márk 16:15).
Az lehetséges, hogy vannak evangelizációs megmozdulásaik, de az nem a bibliára épített, kettesével való kiküldés, hanem valami saját elképzelés hajkurászása (gyülekezetesdi játszás). Evangelistáik pedig ismeretlen személyek mindenki számára, akár húsz évig is kijárhatnak ugyanarra a helyre (ami ismét nem éppen igei), de senki nem ismeri őket. Pedig a sikeres evangelisták neve futótűzként terjed a világban és a szellemi birodalomban.
A legdurvább jelenség napjainkban az önjelölt próféták és apostolok, akik kibújnak minden bibliai felelősség alól, mert nekik ne beszéljen senki, őket csak Isten irányítja. Pedig még Pál apostol is először elfogadtatta magát a jeruzsálemi gyülekezettel, mielőtt belekezdett volna a munkálkodásába. Ezek az emberek általában kitekerik az igét, nem építő jellegűek, inkább mások kritizálására vannak berendezkedve. Féligazságokkal olyan hamis állításokkal jönnek elő, ami lényegében meg van írva, de mégsem igaz úgy, ahogy állítják. Mert az Ige az kétélű kard. Az egyik igerész azt mondja például, hogy "aki nincs ellenünk, mellettünk van - Lk 9:50" és itt pedig: "Aki velem nincsen, ellenem van. Mt 12:30". 
Pál apostol például nem emberektől kapta a kenetet, de ebből nem lehet arra következtetni, hogy senki nem embereken keresztül kapta (vagy vette át) a kenetet. Szóval jönnek ilyen emberek, akik nem építő szándékkal fognak hozzátok szólni, hanem azért, hogy a hiteteket az ő irányításuk alá vonják, mindenféle csűréssel-csavarással. Az igaz apostolt arról ismered fel, hogy a legnagyobb hatalom adatott a kezébe, és még a ruhája is gyógyulást fog hozni, ha azt ráveted egy betegre. Persze ne keresztényekre vessed, mert a keresztényeknek már nem erre van szükségük, nekik ott vannak a vénjeik, akik megkenik őket olajjal, és a hitből való ima meggyógyítja őket. Valószínűleg meg fognak jelenni olyan női szolgálók is, akik magukat apostolnak vagy pásztornak fogják kikiáltani, pedig meg van írva: A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben - 1Tim 2,12 - (a gyülekezetben).
Viszont a nők kiváló imaharcosok és evangelisták, és ha mindenki beállna arra a helyre, ahova az Úr rendelte őket, más lenne a helyzet az országban. 
A talentumokról nem is beszélünk, az az egyik legjobban támadott terület, mert evvel tudnánk megduplázni a munkáink gyümölcsét. 
Ennek a cikknek az a lényege, hogy legyetek szabad minden kényszerzubbonytól, és a saját hitedet használd, ne a vezetőkét, sem a szolgálókét (csak alkalom adtán, ha segítségre vagy szorulva). Ők azért vannak, hogy a te hited akadálytalanul tudjon kibontakozni Isten dicsőségére, ezért hívják őket szolgálóknak, mert alulról szolgálnak felfelé, ez adja meg a hitelességüket (a démoni világ felé már felülről hadakoznak, és mi mindannyian - Ef2:6).

Zsolt 27:1

Zsolt 28:1

Az Úr az én világosságom és üdvösségem: [ ... ]

Tovább...
Gianna Jessen

 




Gianna Jessen!
Elkészültünk egy olyan videó [ ... ]

Tovább...
Egy kevés idő még...

Egy kevés idő még és nincs gonosz; nézed a helyét és [ ... ]

Tovább...