Ha kell, a háztetőről kiáltom, hogy Jézus él!

Get Adobe Flash player

Legújabb cikkek

Ima ügyfélkapu


Istenugyfelszolgalata2

Cross Sound Fesztivál

Július 31.-én kezdődik a keresztény zenei fesztivál Vajtán, de a keresztények szájából (nem a tiedből) már ömlik a sok negatív megnyilvánulás. Általában az öregek nem bírják a változásokat, és nem tudják befogadni, hogy a fészbukon és tanításhallgatásokon kívül van még kreativitás is.
Mi már több ilyen többnapos keresztény fesztiválon vettümk részt (Jézus is tartott többnapos összejöveteleket lényegében), igaz ez régebben volt, és nagyon jól éreztük magunkat, sőt... hatalmas áldás volt számunkra és sokak számára.


A hollandiai Flevo fesztivál egyik szép pillanata, Fireflight hirdeti Isten dicsőségét, rendkívül hatékony módszerekkel.

A fiatalok szeretnék használni a talentumaikat, de ez Magyarországon mindig hatalmas ellenállásba ütközik. Nyugaton szinte minden gyülekezetben van egy vagy több zenei együttes (bármilyen stílusban, mert a szöveg által lesz keresztény egy zene). Magyarországon ez nincs, vagy alig van. Eldobják maguktól a gyülekezetek az egyik legjobb eszközt, amivel ingyenjegyük lenne a fiatalok közé.
Van helyette egy "felkent" evangélista, aki hetente torka szakadtából üvöltözik a levegőnek az aluljárókban, szinte minden eredmény nélkül, de ezt elfogadja szinte mindenki. Furák ezek a magyar keresztények.
Természetesen az évek alatt megváltozott sok minden. A keresztény világ elkommerszesedett (már amelyik), a sátán átvette a hatalmat sok keresztény zenekiadó felett is, és betette embereit mindehova.
De ez nem jelenti azt, hogy sikerült elsöpörni a keresztény kultúrát.
Fiatalok használni szeretnék a talentumjaikat, és egy ilyen fesztivál jó alkalom erre.

Aki tiszta, annak tiszta minden.
Minden tiszta ugyan (mindent fogyaszthatsz), de rossz annak az embernek, aki botránkozással eszi. Rm 14:20
Tehát téged ne érdekeljen az, amit nem tudsz befogadni (menj tovább, ne adj kommentet sem), mert evvel elronthatod mások munkáját.
Sok fiatal nemhívő megy el egy ilyen fesztiválra (a gyülidbe be sem tennék a lábukat, mert valószínűleg olyan kispolgári légkört hoztatok létre az évtizedek alatt, hogy már a Szent Szellemnek sem tetszik a dolog), és hidd el, lesznek a fesztiválon Isten igaz gyermekei is, akik átadják azt az üzenetet, amire a gyülekezeted talán már évtizedek óta nem képes.
Persze most nem a Cross Sound-ot reklámozzuk.
Mi nem megyünk, és nem ismerjük sem a programot, sem a fellépő zenészeket.
De azt elmondhatom, hogy régebben mi olyan világi helyeken léptünk fel, mint a Fekete Lyuk, sorozatban.
Tehát minden fesztivál alkalmas az üzenet átadására, legyen az világi, félvilági vagy keresztény.
Áron is megvegyétek az alkalmatosságot, mert a napok gonoszok. Ef 5:16


Flevo fesztivál, Hollandia.
Többször látogattuk, sok jó együttes lép fel, a hangulat nagyon jó, Isten jelenléte erősen érezhető volt, mert Isten erőteljesen támogatja azokat a gyermekeit, akik használják a talentumaikat. Az most más kérdés persze, hogy sokan az önmegvalósítás útján haladnak, ez egy "művészbetegség". De ha sok öncélú futó fut is a pályán, ez ne tartson minket vissza attól, hogy mindenképpen megfussuk a mi előttunk lévő utat.


REKLÁM:

Az irgalmas szamaritánus


Készülő KMA rövidfilm - kattints a fotóra