foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Ki árthatna neked? Gyönyörű vagy! Szép vagy! Isten szerelmese vagy! Az élet illata árad ki belőled, mert Isten maga a vőlegényed. Senki nem választhat el téged Isten szerelmétől, mert Ő az elemésztő tűz és őrülten szeret. Virágok nyílnak amerre csak lépsz, és az élet illata árad ki belőled, mert Isten maga a vőlegényed. Emelt fővel járj! Egy menyasszony büszkén hirdeti, hogy jegyes.

Kma Online TV

Jézus téged is hív. Nehogy azt hidd, hogy kivétel vagy!

A Teljes Evangéliumi Kereszténység

Újjászületett keresztény vagy? 
Néha ilyen kérdéseket tesznek fel a keresztények egymásnak. Mintha bemehetnénk egy szupermarketbe és kiválaszthatnánk a magunknak megfelelő kereszténységet. Gyorsfagyasztott, félkész, sovány, teljes kiőrlésű, pasztőrözött vagy genetikailag manipulált. Ennek ellenére a legtöbb keresztény ezt teszi. Olyan gyülekezetbe kezdenek el járni, ami számukra elfogadható üzenetet közvetít, és utána ők is olyan modifikált termékkel állnak elő, ami mindenki számára közkedvelt, el és befogadható, gyorsan fogyasztható, emészthető. Tehát jönnek az olyan üzenetek, amelyek nem tartalmazzák az újszövetség minden kitevőjét, mert ha a számukra valami emészthetetlen vagy befogadhatatlan igerész jön, azt kikerülik, átugorják, vagy egyszerűen kihagyják, mintha nem is létezne. Nézzük meg tehát a különbséget a gyülekezetek között, a kenyérsütés példáját véve alapul. A "liszt" kiszitálása az egy igétől eltérő cselekedet a gyülekezet részéről. Természetesen a lisztet meg kell tisztítani az oda nem való dolgoktól, de a szitálás általában a túlfinomított kenyérfajtáknál használatos, mint pl. a fehér kenyér, ahol a pék már erőteljesen beavatkozik a kenyér fő alapanyagának az összetételében. Ez a gyülekezetekben úgy nyilvánul meg, hogy nem fogadják szívesen vagy elüldözik azokat az embereket, akik nem mennek át az ő szitáikon. És ez kikövezi az utat az egyoldalúság és a passzivitás felé, ahol általában pár ember látása szerint lesz alakítva minden. Kész a fehér tészta, jól megdagadt, de nincsen kéz, ami ezt egyedi alakú kenyerekké formálná, és nincsen tűz sem, ami szakszerűen kisütné. És ha ez a tésztásodás így megy évekig, akkor az a végkövetkeztetés lesz úrrá mindenkin, hogy nincsenek csodák sem. Egy minden vitamint és táplálékot nélkülöző, kisületlen kenyér állapotú üzenet lesz átadva, majd megtelik a gyülekezet oda nem való emberekkel. Egy idő után persze elkezdik felismerni ezeket, és megpróbálnak változtatni rajta.Tehát kitalálnak egy újítást: szórjuk meg a cipó külsejét a kenyérkészítéshez eddig nem igen használt anyagokkal, mint pl. szezám mag, tökmag, mazsola, datolya, füge, cukor és hasonlók. Furcsa módon ezek majdnem mind keleti eredetű alapanyagok, ami döbbenetesen finom, ha csak a kenyérről lenne szó, de a gyülekezetekkel kapcsolatban rombolóan működik. Jönnek a más vallásokból átvett gondolatok, esetleg gyakorlatok, és így Krisztus üzenete ledegradálódik egy mutatvánnyá.
A nem-hívők persze felkapják a fejüket, és érdeklődni kezdenek e furcsaság iránt.És a fehér vagy félkiőrlésű gyülekezet sikerként éli ezt meg. Aztán jönnek ezek az ostoba kérdések is: „Újjászületett keresztény vagy?” Mintha lenne más is. Hogy miről ismered fel a „teljes evangéliumi” gyülekezeteket? Arról, hogy igazi kenyeret látsz, igazi kenyeret fogsz és igazi kenyeret eszel. Mert Jézus maga a kenyér. A kenyér kisütéséhez nélkülözhetetlen tüzet az evangelizációhoz való készenlét adja, vagyis az állandó készség, hogy akár a buszon, akár az utcán vagy szórakozóhelyeken beszélgetésbe tudjunk kezdeni bárkivel, akit az Úr küld az utunkba. Tehát a teljes evangéliumi gyülekezetek olyan helyeken aktívak, ahol állandó támadásoknak vannak kitéve. És a harc tüzében edződnek meg, 
mert a vas vasat élesít. Valószínűleg ott a helyed neked is, ha igazán Krisztusban vagy újjászületve. A fagyasztott, félkész, sovány, pasztőrözött vagy genetikailag manipulált gyülekezetek pedig majd megoldják saját problémájukat. Ha te Krisztusé vagy, az Ő útmutatásait kövesd, ne másét.
Olvasd tovább (angulul is) ittSzóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

2024 Copyright Kma Online TV Rights Reserved